a
Redaktionen

redaktionen@disputs.dk

LollandLeaks

lollandleaks@disputs.dk

Nicolai Privrat

Chefredaktør
np@disputs.dk

Søren Rosenberg

Skribent
sr@disputs.dk

disputs.dk er en del af

nakskov.nu

CVR 35 36 25 68
Fællesskabsvej 11
4900 Nakskov

nyt aktivistisk meningsmedie på lolland
 

Brian Mikkelsen overdriver kriminalitet på Lolland

I det lokale dagblad Lolland-Falsters Folketidende kunne man i november læse en artikel baseret på en pressemeddelelse fra Brian Mikkelsen, hvoraf det fremgår, at voldskriminaliteten i Lolland Kommune er inde i en bekymrende stigning, faktisk på mere end 30%. Problemet er bare, at dette ikke er retvisende.

Brian Mikkelsen kommer frem til denne signifikante stigning, ved at kigge på statistikken for anmeldelser for vold i Lolland Kommune fra 2. kvartal til 3. kvartal, hvor der ganske rigtigt er en stigning fra 65 anmeldelser til 87 anmeldelser. Men da der er en gentagende årlig tendens til færre anmeldelser i 2. kvartal, så siger denne sammenligning ikke noget om hvorvidt der er en generel stigning i anmeldelserne for vold i kommunen.

Oversigt over anmeldelser i alt, samt anmeldelser om vold i Lolland Kommune.

Oversigt over anmeldelser i alt, samt anmeldelser om vold i Lolland Kommune.

Hvis man i stedet kigger på de tilsvarende tal fra 3. kvartal 2015, så er stigning fra 74 anmeldelser for vold til 87 i 3. kvartal 2016. En stigning på 17% – og altså ikke 30%, som Brian Mikkelsen er citeret for. Er dette så en uventet stigning? Nej, for i samme periode var der en stigning i anmeldelser for vold på landsplan på 1.400 anmeldelser, svarende til 33%. Den mindre stigning i Lolland Kommune kan altså ses som et udtryk for den generelle stigning i hele landet.

Oversigt over anmeldelser i alt, samt anmeldelser om vold landsdækkende.

Oversigt over anmeldelser i alt, samt anmeldelser om vold landsdækkende.


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from folketidende

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
folketidende.dk/112/Kriminalit...

Skrevet af

sr@disputs.dk

Fast skribent for disputs. 29 år. Bor og arbejder i Nakskov. Engageret i diverse lokale foreninger. Interesseret i markedsføring, særligt hvordan branding kan bruges som udviklingsmotor på Lolland.