a
Redaktionen

redaktionen@disputs.dk

LollandLeaks

lollandleaks@disputs.dk

Nicolai Privrat

Chefredaktør
np@disputs.dk

Søren Rosenberg

Skribent
sr@disputs.dk

disputs.dk er en del af

nakskov.nu

CVR 35 36 25 68
Fællesskabsvej 11
4900 Nakskov

nyt aktivistisk meningsmedie på lolland

Forvirret formand ved ikke hvad han har vedtaget

Den offentlige bustransport i Lolland Kommune leveres af Movia med tilskud fra kommunen. Som en del af de overordnede budgetbesparelser i de forskellige udvalg, godkendte Klima-, Miljø-, og Teknikudvalget i april 2016, det sparekatalog som Teknik- og Miljømyndigheden havde udarbejdet sammen med Movia, med henblik på at spare 7,2 mio. kr. på den offentlige servicetrafik i kommunen.

Da udvalget havde vedtaget besparelsen blev den indarbejdet i trafikbestillingen til Movia 1. maj 2016. En del af besparelsen gik på at afskaffe lørdagsbusser i Nakskov, som begyndte at træde i kraft i starten af december. Dette kom åbenbart som en overraskelse for Klaus Møller (C), formand for Nakskov Handel og Erhverv og udvalgsmedlem i Klima-, Miljø- og Teknikudvalget, der ellers selv har stemt for besparelsen.

Møller indsendte nemlig en indsigelse til det udvalg han selv er med i, hvor han stillede forslag om at ændre beslutningen på KMT-udvalgsmødet der afholdtes under en uge før Movia på baggrund af beslutning fra KMT udvalget, havde planlagt at stoppe lørdagsbuskørsel i Nakskov.

Møller betvivlede besparelserne og gjorde opmærksom på at lørdagsbusserne er vigtige for handel og aktiviteter i byen. Møllers indsigelse fik dog ingen indflydelse på beslutningen.

Den forvirrede formand for Nakskov Handel og Erhverv, der efterhånden er pensioneret isenkræmmer på 10’ende år og som kom i byrådet på en reservebillet i svingdørspartiet Konservative, havde nok haft større succes med sin indsigelse, havde han kommet med den i høringsperioden og ikke nu, over et halvt år efter beslutningen er vedtaget og bestilt og blot en uge før den iværksættes.

Teknik- og Miljømyndigheden orienterer at såfremt udvalget ønsker at genindføre lørdagsbusser i Nakskov, så vil det koste kommunen 175.000 årligt og først kunne indføres ved kommende trafikbestilling i maj 2017, som får effekt i december 2017.

Skrevet af

sr@disputs.dk

Fast skribent for disputs. 29 år. Bor og arbejder i Nakskov. Engageret i diverse lokale foreninger. Interesseret i markedsføring, særligt hvordan branding kan bruges som udviklingsmotor på Lolland.