a
Redaktionen

redaktionen@disputs.dk

LollandLeaks

lollandleaks@disputs.dk

Nicolai Privrat

Chefredaktør
np@disputs.dk

Søren Rosenberg

Skribent
sr@disputs.dk

disputs.dk er en del af

nakskov.nu

CVR 35 36 25 68
Fællesskabsvej 11
4900 Nakskov

nyt aktivistisk meningsmedie på lolland
 

Byrådsmedlemmer fraværende ved hvert 3. møde

Det er oppe i tiden at diskutere, hvordan man skal opføre sig, når man får et honorar af kommunen – som jo i sidste ende er borgerne – og nogle forskellige bestyrelser, hvor det også er borgerne der i sidste ende betaler gildet. Her er et kig på fraværet i Lolland Kommune.

Derfor er det ualmindeligt ærgerligt, at nogen overhovedet kan finde på at stille spørgsmålstegn ved, om det reelt er pengene værd.

Men de selvsamme byrådsmedlemmer synes det er for dårligt, hvis de ”rigtigt” ansatte har for meget fravær. Så er det skulk og fyringsgrund. Den mulighed er der ikke for byrådsmedlemmer, der i bund og grund jo kaldes et borgerligt ombud.

Det rigtig dejlige er, at kommunens egne referater (som jo skal offentliggøres), så der er ikke noget hemmelighedskræmmeri. Det er ægte åbenhed, men det kedelige er selvfølgelig, hvis nogen sætter sig hen og bruger nogle timer på at dissekere tallene og finde nogle sammenhænge.

Man kan også med en kugleramme eller et regneark finde ud af, at de byrådsmedlemmer i Lolland Kommune, der får mindst, må ”nøjes” med 400.000 kr. for en valgperiode. Vel at mærke for at have et tillidshverv inden for sin egen fritidsinteresse.

Der har i den seneste tid talt meget om fravær i København og omegnen. Det er jo ikke for godt, når hver tredje møde misses – enten fordi man ikke gider eller finder en bedre undskyldning. Men her kan Lolland Kommune sagtens være med. Tallene viser, at fraværet bliver større jo længere tid, der er gået, siden sidste valg i 2013.

De byrådsmedlemmer med dårligst fremmøde er i 2016 på 34,36% fravær. Dette tal er opgjort pr. 15. oktober 2016. Det morsomme er, at der blandt kommunens ansatte sættes aldeles store spørgsmålstegn ved muligheden for at fortsætte i sit job, hvis samme procent sniger sig over 5.

Men modsat de ansatte, så er der ikke mange af dem, der får mellem 3.000 og 13.000 kr. pr. møde. Disse tal dækker over en masse tal midt imellem. Og det er meget uforståeligt, at der indimellem knurres lidt over, at der er mange møder og meget forberedelse. Men hvis man får mellem 100.000 kr. om året og lige godt en halv million, må det vel også forventes, at der ydes lidt.

Præcist som af kommunens ansatte, de arbejdsløse der møder Jobcentret, kontanthjælpsmodtagerne, indvandrerne og alle andre i dette samfund er det vel okay at forvente bare lidt mere end af dem, der arbejder gratis og frivilligt i mange andre sammenhænge.

Og skal det med, at beregningerne i visse tilfælde er baseret på satser fra 2007 og at kørsel, godtgørelsen for tabt arbejdsfortjeneste på 1.975 kr. pr. dag, hvor møderne varer over 4 timer ikke er regnet med.

Hvis du selv vil holde lidt øje med fraværsprocenterne, så er tallene offentligt tilgængelige på ccbm.dk – hvor de også løbende opdateres.


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from dr

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
www.dr.dk/nyheder/region...

Skrevet af

debat@disputs.dk

Gæsteskribent