a
Redaktionen

redaktionen@disputs.dk

LollandLeaks

lollandleaks@disputs.dk

Nicolai Privrat

Chefredaktør
np@disputs.dk

Søren Rosenberg

Skribent
sr@disputs.dk

disputs.dk er en del af

nakskov.nu

CVR 35 36 25 68
Fællesskabsvej 11
4900 Nakskov

nyt aktivistisk meningsmedie på lolland

S har skudt valgkampen igang

Med lige under et år til d. 21. november, hvor vi igen skal til stemmeurnerne og vælge en ny kommunalbestyrelse, denne gang på blot 25 medlemmer frem for de 31 i dag, har Socialdemokraterne på Lolland valgt at skyde med skarpt efter Viceborgmester Henrik Høegh (V), som de ellers er i konstituering med.

På Niels Nielsensgade i Nakskov lå der, indtil maj 2016, nogle ubrugte ældre industribygninger, ejet af Nakskov Mill Foods, der i anledning af byens jubilæumsår blev overtalt til at nedrive de knap så kønne og forfaldne bygninger. Da kommunen i budgettet har vedtaget at forskønnelse er en prioritering har Høegh, som formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i denne sammenhæng bedt Park & Vej om at forskønne området ved at planere, etablere en sti, så græs og placere en bænk. Her begik Høegh en brøler, da han ikke orienterede sit udvalg om beslutningen.

S så tilsyneladende sit snit til at køre Poul Erik Ibsen (S), medlem i KMT-udvalget, i stilling for skrive til kommunaldirektøren med forespørgsler om ejerforhold, aftaleforhold, planforhold og økonomi i forbindelse med denne opgave. Denne forespørgsel blev behandlet på KMT-udvalgsmødet d. 7. december, men få dage før viser det sig, at en tilfældig frustreret borger har forsøgt, at skrive vrede læserbreve til det lokale dagblad om Høeghs påståede vennetjenester til angiveligt flere hundrede tusinde kroner, som den tilfældige frustrerede borger har hørt to ældre damer tale om, da han stod foran en butik og holdt sin kones taske.

Læserbrevene blev angiveligt ikke trykt i avisen, så derfor valgte den tilfældige frustrerede borger at dele dem på facebookgruppen Nakskov, der har godt 10.000 medlemmer, hvor indlægget kort efter var delt af en række af de lokale socialdemokrater, der nu også er kommet med på facebookbølgen.

Gassen gik af ballonen da Høegh som svar på indlægget kunne orientere, at det har kostet kommunen 20.000 at forskønne området og at det i øvrigt er en udgift inden for Park & Vejs eksisterende budget. Da sagen efterfølgende blev behandlet i KMT udvalget, hvor Høegh ligeledes orienterede om detaljerne, bad de to socialdemokratiske medlemmer af udvalget, Ibsen og Gert Mortensen, om at få ført følgende til protokols, som får den historiske udmærkelse, at være 2. gang i år, at Ibsens engagement resulterer i kommentarer, der bliver ført til protokols i et udvalgsreferat i Lolland Kommune.

 

skaermbillede-2016-12-10-kl-16-15-44

Skrevet af

sr@disputs.dk

Fast skribent for disputs. 29 år. Bor og arbejder i Nakskov. Engageret i diverse lokale foreninger. Interesseret i markedsføring, særligt hvordan branding kan bruges som udviklingsmotor på Lolland.