I fremtiden skal en tredjedel af byrådsmøderne i Lolland Kommune afholdes i den historiske byrådssal i kommunens største by, Nakskov. Allerede i maj og september i år vil de første byrådsmøder blive afholdt i Nakskov.
Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) fortæller tirsdag i Lolland-Falsters Folketidende om sine planer for fremtidens byrådsmøder. Han kan som mødeleder for byrådet beslutte hvor møderne skal afholdes og alle, på nær 2 møder i denne valgperiode, har hidtil været afholdt i den gamle byrådssal i Maribo.
Med initiativet ønsker Rasmussen at fortælle, at han også er borgmester for Nakskov og nakskovitterne kan altså fremover glæde sig til at se deres byrådspolitikere i byen mindst 3-4 gange årligt. Det daglige politiske arbejde vil dog fortsat foregå på rådhuset i Maribo som det har gjort siden kommunesammenlægning og Rasmussen erkender at beslutningen mest er symbolsk.
Vi vil dog gerne give Rasmussen et par ideer til nogle symbolske beslutninger, der er lidt mindre forglemmelige. I 10 års jubilæumsåret for kommunesammenlægningen, har byrådet ligeledes brugt 10 år på at holde møder i Maribo. Rasmussen kunne f.eks. beslutte, at de næste 10 års byrådsmøder skulle afholdes i Nakskov. Det ville være bemærkelsesværdig symbolik.
Decentralisering er ofte et emne hvor udkantskommuner som Lolland er engagerede og Rasmussen selv er bestyrelsesmedlem i interesseorganisationen Danmark på Vippen, der arbejder for decentralisering, udligning og et land i balance. Internt i kommunerne opstår der alligevel ofte centraliseringer. En bemærkelsesværdig symbolsk beslutning fra Rasmussen havde været om byrådsmøderne hvert år, i et år ad gangen, afholdtes et nyt sted, i en af kommunens mange smukke og aktive landsbyer og småøer.
I marts 2015 afholdtes byrådsmødet hos MAN Diesel & Turbo i Holeby, hvilket var en glimrende lejlighed for at sætte fokus på Erhvervspark Lolland. En bemærkelsesværdig symbolsk beslutning havde været om Rasmussen fremover valgte, at afholde byrådsmøderne hos en ny af de mange spændende virksomheder og uddannelser i kommunen, hver måned i løbet af året.
Indtil videre må befolkningen dog tilsyneladende nøjes med 3-4 byrådsmøder om året, uden for den kommunalt selvudnævnte hovedstad, i den geografisk østlige yderlighed, hvilket selvfølgelig betyder, at Rasmussen fremadrettet ikke kan forvente mere brok fra nakskovitterne over kommunens prioriteringer.
Rasmussen forsikrer afslutningsvis over for Folketidende, at tiltaget intet har at gøre med det kommende valg i november.