a
Redaktionen

redaktionen@disputs.dk

LollandLeaks

lollandleaks@disputs.dk

Nicolai Privrat

Chefredaktør
np@disputs.dk

Søren Rosenberg

Skribent
sr@disputs.dk

disputs.dk er en del af

nakskov.nu

CVR 35 36 25 68
Fællesskabsvej 11
4900 Nakskov

nyt aktivistisk meningsmedie på lolland
 

Dokumentarfilm om populisme og livestreamet debat i Nakskov

Dokumentarfilmen “AL MAGT TIL FOLKET?” vises onsdag d. 1. februar kl. 19.00 på Nakskov Bibliotek. I den efterfølgende livetransmitterede debat fra Christiansborg, kan du deltage, via SMS og twitter sammen med publikum og politikere over hele landet, i debatten om demokrati, populisme og politikerlede.

De vestlige demokratier vakler. Folket gør oprør mod magteliten og populismen sejrer. Overalt på de politiske arenaer rejser der sig et kor af protester mod magteliten, men ingen kan helt overskue de politiske konsekvenser.

I Italien lød protesterne gennem gaderne med krav om at sende politikerne hjem og kort tid efter resulterede valget i, at protestbevægelsen, Femstjernebevægelsen, fik stemt 163 politisk uerfarne “almindelige mennesker” ind i parlamentet til Europas store forundring. Gennem fire år fulgte den danske dokumentarinstruktør Lise Birk Pedersen det nye politiske ikon, Beppe Grilllo’s, protestbevægelse på tæt hold. Fra de sejrsrige protestmøder i gaderne lød de politiske paroler om et totalt opgør med magteliten og snart indtog Grillo gader og stræder og ikke mindst internettet i sin kamp mod politisk arrogance og korruption. Hans folkebevægelse, Movimento 5 Stelle, (Femstjernebevægelsen) vinder overraskende 25 % af stemmerne ved regeringsvalget, bliver Itailens største enkeltparti.

Men hvad sker der, når de uerfarne politikere skal forvandle politiske idealer og valgslogans til parlamentarisk virkelighed? Kan man være kompromisløs og demokratisk på samme tid? Er de hyppige online folkeafstemninger på Beppe Grillos blog direkte demokrati eller ansigtsløst pøbelvælde?

Onsdag 1. februar kl. 19.00 bliver filmen “AL MAGT TIL FOLKET?” vist i biografer og kulturhuse over hele landet og efter filmen får publikum mulighed for at deltage i en live transmitteret debat, hvor kendte politikere og eksperter trækker trådene hjem til Danmark for at forstå konsekvenserne af den nye politiske virkelighed. Grillo i Italien. Trump i USA. Hvad kommer der til at ske i Danmark?

Der er fri entré.

Skrevet af

sr@disputs.dk

Fast skribent for disputs. 29 år. Bor og arbejder i Nakskov. Engageret i diverse lokale foreninger. Interesseret i markedsføring, særligt hvordan branding kan bruges som udviklingsmotor på Lolland.