a
Redaktionen

redaktionen@disputs.dk

LollandLeaks

lollandleaks@disputs.dk

Nicolai Privrat

Chefredaktør
np@disputs.dk

Søren Rosenberg

Skribent
sr@disputs.dk

disputs.dk er en del af

nakskov.nu

CVR 35 36 25 68
Fællesskabsvej 11
4900 Nakskov

nyt aktivistisk meningsmedie på lolland
 

Lønforhøjelse til Lolland byråd eller ej?

I Slagelse Kommune har byrådet valgt at takke nej til lønforhøjelser. Efter disputs.dk har kontaktet byrådet bliver sagen nu taget op på Lolland.

Et politisk flertal i Folketinget har besluttet, at landets borgmestre skal have en lønforhøjelse på 31,4 % i 2017. Byrådsmedlemmernes vederlag er, jf. byrådets vedtægter, udregnet udfra borgmesterens løn – og byrådsmedlemmerne vil derfor ligeledes modtage en lønforhøjelse.

I Slagelse ville dette have resulteret i en samlet merudgift på 1 mio. kr. årligt. Det ønskede Slagelse byråd ikke og byrådet har derfor, ved et ekstraordinært byrådsmøde i mandags, besluttet at ændre byrådets vedtægter, så byrådsmedlemmernes løn fastholdes på niveauet for 2016.

Borgmester Holger Schou Rasmussen udtaler til disputs.dk, at ingen af partierne i Lolland Kommune har udtrykt ønske om, at få samme forslag byrådsbehandlet. Rasmussen har ikke svaret på om han synes forslaget er en god ide. Vi har efterfølgende lavet en rundspørge blandt partierne i byrådet. Enhedslisten og Lokallisten er vendt tilbage og har erklæret sig politisk uenig i lønforhøjelser til byrådet. Venstre vil diskutere det i deres gruppe. Dansk Folkeparti vil ikke forholde sig til spørgsmålet. Lokallisten har konkret rettet henvendelse til borgmesteren om at drøfte sagen i Økonomiudvalget.


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from tveast

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
www.tveast.dk/artikel/ikke-m...

Skrevet af

sr@disputs.dk

Fast skribent for disputs. 29 år. Bor og arbejder i Nakskov. Engageret i diverse lokale foreninger. Interesseret i markedsføring, særligt hvordan branding kan bruges som udviklingsmotor på Lolland.