a
Redaktionen

redaktionen@disputs.dk

LollandLeaks

lollandleaks@disputs.dk

Nicolai Privrat

Chefredaktør
np@disputs.dk

Søren Rosenberg

Skribent
sr@disputs.dk

disputs.dk er en del af

nakskov.nu

CVR 35 36 25 68
Fællesskabsvej 11
4900 Nakskov

nyt aktivistisk meningsmedie på lolland
 

Lønforhøjelse til byråd nu på dagsordenen

Lolland Kommunes økonomiudvalg skal, torsdag d. 9. februar, drøfte hvorvidt byrådet skal takke nej til, den af Folketinget besluttede, lønforhøjelse. Det har et af partierne ønsket på dagsordenen, efter disputs.dk efterspurgte partiernes holdning til, at Slagelse Kommune har vedtaget det samme.

Folketinget har vedtaget en lønforhøjelse til landets borgmestre på 31,4%, der trådte i kraft i 2017. Da et byråds udvalgsformænd og udvalgsmedlemmers vederlag beregnes med baggrund i borgmesterens løn, betyder det derfor samtidig en lønforhøjelse til disse. Det ønskede Slagelse Kommune ikke og vedtog derfor, på et ekstraordinært byrådsmøde i januar, at fastholde udvalgsmedlemmernes vederlag på 2016 niveau.

Disputs.dk henvendte sig i denne sammenhæng til partierne i Lolland Kommune om deres holdning til, hvorvidt det samme kunne være aktuelt i Lolland Kommune, samt om de havde tænkt sig, at bede om at få sagen i byrådet. Vi fik følgende tilbagemeldinger:

  • Borgmester/Socialdemokratiet: Ønskede ikke at svare.
  • Venstre: Vil først diskutere det i deres gruppe.
  • Dansk Folkeparti: Ønskede ikke at svare.
  • Lokallisten Lolland: Imod lønforhøjelse. Bad samtidig om at få sagen på dagsordenen.
  • Enhedslisten: Imod lønforhøjelse.
  • Konservative: Er ikke vendt tilbage.
  • SF: Er ikke vendt tilbage.

Efter Lokallisten Lollands ønske er sagen nu kommet på dagsordenen for næste økonomiudvalgsmøde. I sagsfremstillingen kan man læse, at såfremt byrådet vedtager at fastholde 2016-niveauet for vederlagene, vil det betyde en besparelse på 953.998,-.


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from disputs

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
disputs.dk/2017/01/loenfo...

Skrevet af

sr@disputs.dk

Fast skribent for disputs. 29 år. Bor og arbejder i Nakskov. Engageret i diverse lokale foreninger. Interesseret i markedsføring, særligt hvordan branding kan bruges som udviklingsmotor på Lolland.