a
Redaktionen

redaktionen@disputs.dk

LollandLeaks

lollandleaks@disputs.dk

Nicolai Privrat

Chefredaktør
np@disputs.dk

Søren Rosenberg

Skribent
sr@disputs.dk

disputs.dk er en del af

nakskov.nu

CVR 35 36 25 68
Fællesskabsvej 11
4900 Nakskov

nyt aktivistisk meningsmedie på lolland

Byråd ikke bekendt med klager over Pleje Plus

Da hundredvis af demonstranter bankede på døren til borgmesterkontoret i februar 2016, for at klage over skiftet til Pleje Plus, var borgmester Holger Schou Rasmussen (S) på ferie. Historien gentog sig selv, da TV2 i weekenden var på Lolland for at rapportere om hundredevis af klager over Pleje Plus.

Det blev derfor viceborgmester Henrik Høegh (V), der i TV2 nyhedernes udsendelse søndag kl. 19.00, i borgmesterens fravær, måtte tage skraldet for de 250 klager, der dukkede op da TV2 bad om aktindsigt i sagen om Pleje Plus.

I 2015 besluttede Lolland Kommune at skifte til en udbudsmodel på fritvalgsordningen for ældrepleje i Lolland Kommune. Hidtil havde den private leverandør Lev Vel haft hovedparten af opgaverne i kommunen, men den nye spiller på markedet Pleje Plus underbød Lev Vel med ca. 5,5 mio. kr. og overtog borgerne fra 1. juni 2016. Der har siden været en række læserbreve fra utilfredse borgere og i februar 2017 har TV2 fået aktindsigt i sagen, som viser at der har været 250 klager over Pleje Plus siden de overtog, også uden for overtagelsesperioden.

Noget tyder dog på, at politikerne ikke har været orienteret om omfanget af klagerne. I en udtalelse til Lolland-Falsters Folketidende i november 2016 citeres borgmester Holger Schou Rasmussen for at sige, at der ikke har været nogle klager over Pleje Plus på hans bord.

Formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Lolland Kommune Marie-Louise Brehm Nielsen (V) skriver i en facebookkommentar d. 19. februar; “Jeg blev overrasket/chokeret, da jeg modtager en mail om antallet (af klager, red) og jeg som formand for udvalget, ikke er orienteret før jeg spørger, om de oplysninger er korrekt.”

Udvalgsmedlem Bente Borreskov (Ø) skriver i en pressemeddelelse d. 19. februar ligeledes, at “Politikerne er ikke blevet orienteret en dyt om omfanget af denne sag, før Leo Christensen fra Lokallisten begærer indsigt i sagen, og pressen tager sagen op.” og opfordrer i øvrigt til at Ældre- og Sundhedsudvalget hasteindkaldes.

Byrådsmedlem Leo Christensen (LL) skriver i en facebookkommentar d. 19. februar; “Der er systemfejl i processen som gør at dette selskab kan gentage de samme fejl igen og igen gennem otte måneder, uden at vi politikere i kommunen opdager og stopper det.”

Det lader altså til at politikerne fremadrettet skal rette blikket mod administrationen, der tilsyneladende ikke har været ihærdig med at informere politikerne om problemets omfang. Den samme administration, der vurderede, at Pleje Plus godt kunne løfte opgaven, trods den, ifølge FOA-formand Dennis Kristensen,  bemærkelsesværdigt lave pris. I Lolland-Falsters Folketidende 20. februar udtaler sektorchef for social og arbejdsmarked i Lolland Kommune, Allan Ruders, at byrådet vil få fremlagt klagerne, som han kalder “henvendelser”, ved byrådsmødet torsdag. d. 23. februar.


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from tv2

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
nyheder.tv2.dk/samfund/2017-0...

Skrevet af

sr@disputs.dk

Fast skribent for disputs. 29 år. Bor og arbejder i Nakskov. Engageret i diverse lokale foreninger. Interesseret i markedsføring, særligt hvordan branding kan bruges som udviklingsmotor på Lolland.