a
Redaktionen

redaktionen@disputs.dk

LollandLeaks

lollandleaks@disputs.dk

Nicolai Privrat

Chefredaktør
np@disputs.dk

Søren Rosenberg

Skribent
sr@disputs.dk

disputs.dk er en del af

nakskov.nu

CVR 35 36 25 68
Fællesskabsvej 11
4900 Nakskov

nyt aktivistisk meningsmedie på lolland
 

Byråd fejer bychefs forretningsplan for kulturhus af bordet

“Med principgodkendelsen af anlægsøkonomien indgår ikke for nuværende en stillingtagen til projektets fremtidige driftsøkonomi, organisering og ledelse.” Sådan lød det i den indstillingsændring, der i sidste øjeblik blev delt rundt ved byrådsmødet torsdag i Lolland Kommune.

Dermed dumpede byrådet også de omfattende kulturhus-forretningsplaner, udarbejdet af Niels Halm, bychef i Nakskov. I forretningsplanen fremgik det bl.a. at Nakskov Turistkontor, Nakskov Lokalarkiv og lokale foreninger fremover skulle bidrage til kulturhus-projektets økonomi ved at leje sig ind, samt at der skulle gives kommunalt driftstilskud og at bygningerne skulle overdrages uden beregning, men at kommunen fortsat skulle afholde vedligeholdsudgifter. Disse og flere andre punkter fra forretningsplanen mødte kritik under byrådsmødet.

Borgmester Holger Schou Rasmussen kunne imidlertid under byrådsmødet berette, at han har været i direkte dialog med Realdania, som er meget interesserede i den bygningskultur, der findes i Nakskov, samt helhedsudviklingen af Nakskov som middelalderby. Borgmesteren har møde med Realdania den 4. maj og i denne sammenhæng er Realdania, ifølge borgmesteren, interesseret i at vide, hvorvidt kommunen bakker op om en sådan udvikling i byen også uden nødvendigvis et økonomisk tilskud.

Byrådet vedtog principgodkendelsen om at kommunen vil bakke et evt. projekt op med finansiering op til 15% af det samlede anlægsprojekt, med en tilføjelse om at værdien af bygningerne indgår i dette beløb. Det endelige projekt skal forelægges til byrådets godkendelse.


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from disputs

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
disputs.dk/2017/04/12-mio...

Skrevet af

sr@disputs.dk

Fast skribent for disputs. 29 år. Bor og arbejder i Nakskov. Engageret i diverse lokale foreninger. Interesseret i markedsføring, særligt hvordan branding kan bruges som udviklingsmotor på Lolland.