a
Redaktionen

redaktionen@disputs.dk

LollandLeaks

lollandleaks@disputs.dk

Nicolai Privrat

Chefredaktør
np@disputs.dk

Søren Rosenberg

Skribent
sr@disputs.dk

disputs.dk er en del af

nakskov.nu

CVR 35 36 25 68
Fællesskabsvej 11
4900 Nakskov

nyt aktivistisk meningsmedie på lolland
 

Kommune afviste at give terminal-registreret øbo tilstrækkelig hjemmepleje

Borgeren er nu død i sit eget hjem på Fejø, selvom kommunen ikke mente at borgeren var døende nok til at modtage den pleje der var behov for i sit eget handicapvenlige hjem. Fejøforeningen anklager Lolland Kommune for at have svigtet sine forpligtelser.

Borgerne på Fejø kommer i klemme, når kommunen afviser at levere den tilstrækkelige pleje. En dement kvinde, har eks. ikke fået hjælp til at varme sin aftensmad i snart et år, da kommunen siden sommeren 2016 har indført, at der kun er sundhedspersonale til stede i tidsrummet 9-13 og at hjælpen skal kunne udføres af maks 1. person.

Fejøforeningen har rådført sig hos bl.a. Statsforvaltningen, Social- og indenrigsministeriet og Sundheds- og ældreministeriet, hvor tilbagemeldingen er at den generelle lighedsgrundsætning skal være gældende, -at man ikke må have forskellige serviceniveauer afhængigt af hvilken del af kommunen man bor i, -at kommunalbestyrelsen skal sørge for, at der i fornødent omfang, kan gives hjælp døgnet rundt, -at kommunalbestyrelsen ikke kan stille krav om, at modtagere af hjemmehjælp skal tage ophold i en anden boligform, hvis hjælpen overstiger et vist niveau. Fejøforeningen har nu rejst sagen i Ankestyrelsen.

Fejø ligger nord for Lolland sammen med Femø og Askø, og flere andre mindre øer. Med færge fra Kragenæs på Lolland, tager det 15 minutter, at sejle til Fejø. Færgen sejler i ca. timedrift i tidsrummet fra klokken 5:30 – 00:15. På Fejø bor der ca. 460 beboere. Det er et aktivt samfund med omkring 26 foreninger, købmand med apoteksudsalg og postfunktion, egen læge, flere store virksomheder, satellit-skole, Børne- og kulturhus, bibliotek og meget meget mere. Her kan man for eksempel gå til gymnastik, badminton, Linedanse, kor, tysk, musik, ridning eller besøge det lokalhistoriske arkiv. At tage færgen til Fejø, tager kortere tid, end at køre fra Maribo til Nakskov på Lolland.

Borgerne på Fejø er opvokset eller har valgt at bosætte sig under forhold, hvor der både var plejehjem og døgn-hjemmepleje. Forhold som kommunen nu har ændret. Nu er der hverken plejehjem eller døgnpleje mere. Indtil sommeren 2016 var der sundhedspersonale på øen døgnet rundt.


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from disputs

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
disputs.dk/2017/05/borger...

Skrevet af

sr@disputs.dk

Fast skribent for disputs. 29 år. Bor og arbejder i Nakskov. Engageret i diverse lokale foreninger. Interesseret i markedsføring, særligt hvordan branding kan bruges som udviklingsmotor på Lolland.