a
Redaktionen

redaktionen@disputs.dk

LollandLeaks

lollandleaks@disputs.dk

Nicolai Privrat

Chefredaktør
np@disputs.dk

Søren Rosenberg

Skribent
sr@disputs.dk

disputs.dk er en del af

nakskov.nu

CVR 35 36 25 68
Fællesskabsvej 11
4900 Nakskov

nyt aktivistisk meningsmedie på lolland
 

Fra landets højeste sygefravær til det laveste i Region Sjælland

I 2013 havde Lolland Kommunes dengang ca. 3.600 ansatte landets næsthøjeste sygefravær på 6,6%. I 2016 er sygefraværet reduceret til 5,4% blandt kommunens nu ca. 3.200 ansatte, som giver kommunen en 12. plads i lavest sygefraværsprocent blandt landets 98 kommuner.

Det er Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, KRL, som ligger inde med tallene for sygefraværet. Ærø Kommune ligger i top med 11,1 sygedage, og som nr. 12 ligger Lolland Kommune med 12,2 dage (5,4 procent). Det svarer til vundet kapacitet på 38 fuldtidsstillinger i perioden 2013-2016.

”Vi har ved en målrettet indsats formået at nedbringe vores fravær, og det er til glæde for alle parter. Det handler om at bruge ressourcerne bedst muligt, men det handler i høj grad også om at hjælpe den enkelte medarbejder med at vende tilbage så hurtigt det er muligt. For medarbejderens skyld, hvis trivsel det i første omgang handler om, og for kollegernes skyld. Der bliver løbet stærkt i hverdagen, så et lavere fravær hjælper også med til, at vi er medarbejdere nok til at løse vores opgaver”, siger næstformand i kommunens samarbejdsudvalg Anne-Marie Knudsen i en pressemeddelelse, som Lolland Kommune har udsendt torsdag.

Total/Gennemsnit

Skrevet af

sr@disputs.dk

Fast skribent for disputs. 29 år. Bor og arbejder i Nakskov. Engageret i diverse lokale foreninger. Interesseret i markedsføring, særligt hvordan branding kan bruges som udviklingsmotor på Lolland.