a
Redaktionen

redaktionen@disputs.dk

LollandLeaks

lollandleaks@disputs.dk

Nicolai Privrat

Chefredaktør
np@disputs.dk

Søren Rosenberg

Skribent
sr@disputs.dk

disputs.dk er en del af

nakskov.nu

CVR 35 36 25 68
Fællesskabsvej 11
4900 Nakskov

nyt aktivistisk meningsmedie på lolland
 

Venstre Lolland ekskluderer byrådsmedlem

Byrådsmedlem og udvalgsformand Ældre- og Sundhedsudvalget Marie-Louise Brehm Nielsen eksluderet af Venstre Lolland på baggrund af udtalelser ved byrådsmødet 22. juni under behandlingen af sagen om opstilling af 3 vindmøller ved Skodsebølle.

Det skriver Venstre Lolland i en pressemeddelelse tirsdag. På baggrund af udtalelser på seneste byrådsmøde den 22. juni har et markant flertal i byrådsgruppen, bedt Marie Louise Brehm Nielsen om at forlade Venstres byrådsgruppe i Lolland Byråd. Gruppeformand Henrik Høegh er ærgerlig over forløbets udfald:

– “Jeg skal være den første til at beklage, at det er kommet så vidt. Vi var enige om at være uenige, og det pågældende byrådsmedlem var fritstillet til at stemme efter sin egen overbevisning omkring vindmøller. Men den heraf følgende illoyalitet kan vi ikke leve med i gruppen”, siger Henrik Høegh.

Se udtalelserne fra byrådsmødet her

Også formand for Venstre Lolland, Benny Damgaard finder situationen meget uheldig:

– “Hverken os i bestyrelsen, eller byrådsgruppen kan acceptere de illoyale udtalelser, som gruppemedlemmet fremkom med under det seneste byrådsmøde. På den baggrund føler vi ikke, det er muligt, at fortsætte samarbejdet”, siger Benny Damgaard.

Byrådsmedlem Henning Alfred Rasmussen, der under byrådsmødet deler Marie-Louise Brehm Nielsens holdninger til vindmøller, har efterfølgende meddelt at han melder sig ud af Venstre med baggrund i eksklusionen af Marie-Louise Brehm Nielsen.

Henning Alfred Rasmussen og Marie-Louise Brehm Nielsen har udsendt en pressemeddelelse, hvori de udtrykker overraskelse over bestyrelsens beskyldninger om illoyalitet og de forholder sig kritisk over for beslutningsproceduren, der, ifølge Marie-Louise Brehm Nielsen og Henning Alfred Rasmussen, burde være foregået på en ekstraordinær generalforsamling. De efterspørger også at sagen havde været diskuteret i en åben snak i byrådsgruppen, noget de to angiveligt har foreslået, men ikke har fået respons på før eksklusionen.

“Vi vil bruge den næste tid på at overveje vores næste skridt. Vi vil stadig arbejde for Lolland og de idéer vi tror på. Politisk og holdningsmæssigt står vi sammen – også i fremtiden.” afslutter de pressemeddelelsen.

Sagen der blev diskuteret er pkt. 11. om udskiftning af 6 ældre vindmøller ved Skodsebølle, med 3 nye moderne møller. Sagen har skabt meget debat fordi der er en stor lokal modstand mod møllerne. Under behandlingen af sagen refererede flere af byrådsmedlemmerne til en artikel i Folketidende fra dagen før, med omtale af Henriks Høeghs udtalelser om vindmøllekritikere ved et debatmøde på Folkemødet.

Sagen endte med afstemning i byrådet (der var tidligere stemt uafgjort i økonomiudvalget)

For stemte:
Henrik Høegh
Jens Erik Kistrup
Hans Ole Sørensen
Søren Blumensaadt
Holger Schou Rasmussen
Vibeke Grave
Heino Knudsen
Lise Damsbo Savic
Signe Lund Winther
Gert Mortensen
Poul Erik Ibsen
Steffen Rasmussen
Thomas Østergaard
Leo Christensen
Bøje Winther

Imod stemte:
Bente Borreskov
Søren Kolstrup
Marianne de la Motte
Jorun Joensen
Henning A. Rasmussen
Marie-Louise Brehm Nielsen
Klaus Møller
Daniel Blak Pedersen
Torben Hansen
Erik Kjelgaard
Anette Knoblauch
Eric Steffensen
Henning Rasmussen

Lars Buhl stemte hverken for eller imod.
Tom Larsen var inhabil og deltog ikke i afstemningen.

På baggrund af afstemningen blev indstillingen godkendt.

Hele byrådsmødet kan ses her


GUTE-URLS

Wordpress is loading infos from folketidende

Please wait for API server guteurls.de to collect data from
folketidende.dk/Forside/Venstr...

Skrevet af

sr@disputs.dk

Fast skribent for disputs. 29 år. Bor og arbejder i Nakskov. Engageret i diverse lokale foreninger. Interesseret i markedsføring, særligt hvordan branding kan bruges som udviklingsmotor på Lolland.