a
Redaktionen

redaktionen@disputs.dk

LollandLeaks

lollandleaks@disputs.dk

Nicolai Privrat

Chefredaktør
np@disputs.dk

Søren Rosenberg

Skribent
sr@disputs.dk

disputs.dk er en del af

nakskov.nu

CVR 35 36 25 68
Fællesskabsvej 11
4900 Nakskov

nyt aktivistisk meningsmedie på lolland
 

Kommunaldirektør anklages for at føre borgmesters valgkamp

Venstre, Konservative, SF, Din Stemme og Lokallisten Lolland kritiserede borgmester Holger Schou Rasmussen (A) på Økonomiudvalgsmødet torsdag, for at have tilbageholdt oplysninger for byrådet. DF vil ikke pege på Holger som borgmester og sammenligner sagen med Carl Holst-skandalen.

Lolland Kommune har tilbage i august måned indsamlet 7 konkrete beviser på, at kommuner eksporterer socialt udsatte borgere til Lolland. Det vidste Henrik Høegh (V) dog intet om, da han sammen med borgmester Holger Schou Rasmussen og kommunaldirektør Thomas Knudsen, tog til Christiansborg d. 23. august for at sætte politisk fokus på netop denne problematik. I stedet valgte borgmesteren og kommunaldirektøren at vente med at offentliggøre beviserne til d. 31. oktober, hvilket gav borgmesteren ivrig mediedækning i de nationale medier, midt under valgkampen. Henrik Høegh påpeger over for Lolland-Falsters folketidende, at det havde givet noget mere mening, at have beviserne med til Christiansborg d. 23. august eller alternativt til januar, hvor udligningsordningerne skal forhandles igen.

Forløbet kritiseres nu af en række byrådsmedlemmer. Thomas Østergaard (L) udtaler til Folketidende “Det er dybt utilfredsstillende, at jeg skal læse om det i pressen. Som jeg ser det er oplysningerne blevet misbrugt i en valgkampssituation.”. Byrådsmedlem og spidskandidat for Dansk Folkeparti, Anette Knoblauch, udsendte torsdag en pressemeddelelse, hvor hun anklager kommunaldirektøren for at føre borgmesterens valgkamp.

Som Dansk Folkepartis spidskandidat og byrådsmedlem i Lolland Kommune har jeg mistet tilliden til borgmester Holger Schou Rasmussen (A) efter at viceborgmester Henrik Høegh (V) har påpeget at borgmesteren har tilbageholdt vitale informationer om den sociale eksport for byrådet, borgerne og pressen indtil midt i valgkampen. I konsekvens af dette vil vi under ingen omstændigheder kunne pege på Holger Schou Rasmussen som kommende borgmester på Lolland.

Anette Knoblauch tvivler ligeledes på at tidspunktet for offentliggørelsen af beviserne, midt i valgkampen, vil gøre det lettere, at finde en politisk løsning på udfordringerne. Hun sammenligner i øvrigt sagen med Carl Holst-skandalen.

“Det er min opfattelse at der i byrådet er en udbredt utilfredshed med Thomas Knudsen, som har indført en DJØF ledelse, der kører sit eget løb og har sat byrådet ud på et sidespor. Det er min opfattelse at administrationen er knusende bevidste om, at de kun overlever med Holger Schou Rasmussen som borgmester. Det er min opfattelse at det er hovedårsagen til at kommunaldirektøren bruger sin administration til at køre om hjørner med pressen for at promovere administrationspartiets borgmesterkandidat.”

DF lader dog til at være delte om deres holdning til sagen. De tre øverste kandidater for DF, Anette Knoblauch, Mikkel Søtbæk og Torben Hansen vil ikke pege på Holger Schou Rasmussen som borgmester, men Henning G. Rasmussen udtaler til Folketidende, at han tager afstand fra kritikken af borgmesteren.

Borgmester Holger Schou Rasmussen (A) udtaler til Folketidende “Jeg beklager ingenting og der er intet forkert i det, der er foregået.”

Skrevet af

sr@disputs.dk

Fast skribent for disputs. 29 år. Bor og arbejder i Nakskov. Engageret i diverse lokale foreninger. Interesseret i markedsføring, særligt hvordan branding kan bruges som udviklingsmotor på Lolland.